tisdag 20 november 2012

Samla och spara


Vad kan det bli av den här? Och kanske vore det bra med många?

Jag gillar att vrida och vända på olika material. Och tänka på vad det kan bli. I morgon får du se vad det kan bli av massa små lådor...

Att "samla och spara" känns som ett återkommande fenomen i kreativa processer. En idé läggs ihop med en annan - kanske fler. Allt sparas och efter ett tag har tankarna klarnat på hur det kan bli - eller på vilket sätt de ska användas. Hur gör du?

Ibland är det för mig idéer om keramikobjekt, rumsligheter och utställningar. Och ibland är det idéer om saker man kan pyssla tillsammans med barn - gärna sådana som går att leka med sen!
Jag som bloggar här denna veckan heter Ingela Jonasson, och nyligen kom min andra bok Julpyssla tillsammans ut. Kika gärna även i min blogg Pyssla tillsammans.

4 kommentarer:

Jessika sa...

Jag brukar ha mina samlingar och projekt så synliga som möjligt. Ideer behöverr tid, jag behöver se sakerna och tänka lite när jag går förbi dem.
Andra bra sätt är att sortera om grejerna och prova olika saker utan att bestämt göra något, gå promenad och vänta på bussen. Instäng i en trist busskur av de ständiga regnen är jag helt enkelt TVUNGEN att tänka ut roligheter.
Se bara till att ha något att anteckna på!

Ingela Jonasson sa...

Tack Jessika!
Ja visst är det viktigt att ha saker framme, sådant som man inte klurat färdigt kring! Nästan så man snubblar över det.
Jag gillar även när saker, som jag först inte tänkt hör ihop, bestämmer sig för att det gör de visst det!
Och har alltid papper & penna med mig ...

Kristina Westerlund sa...

Jag älskar att gå runt på K-rauta, typ, och titta på prylar jag inte visste fanns, och fundera på hur jag skulle kunna använda dem...
Kanske en annan grej än er, men ändå likt på nåt sätt./ Kikki

Ingela Jonasson sa...

Ja Kikki, håller med dig - och tycker det är likt.
Jag gillar järnaffärer. En viktigt led i min idéutveckling, särskilt om det är lagom lite kunder.
Och en del ställen bjuder på kaffe....
;-)