OM BLOGGEN

Hej och välkommen till Barnboksnätets blogg. Barnboksnätet är ett nätverk för illustratörer och författare i Västsverige och en del av Författarcentrum Väst.
I denna blogg vill vi dela med oss av våra erfarenheter och inspirera ung som gammal, publicerad som opublicerad till kreativitet och skapande.Vi vill diskutera och debattera barn- och ungdomslitteratur på ett bredare och mer ingående sätt än vad vi ser i dagspressen. Vi i Barnboksnätet tar helt enkelt litteratur för barn och unga på lite större allvar.
Har du något intressant att berätta eller en nyhet inom barn- och ungdomsboksvärlden? Vi tar gärna mot gästbloggare och tips på något ämne som du vill att vi ska ta upp.

Kontakta oss på: bbnbloggen@gmail.com

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej,
Härlig och inspirerande blogg!
Hur går man till väga om man vill bli publicerad eller arbeta som illustratör.
Jag är redan en verksam konstnär som momsar och innehar F-skattesedel.
// Tess

barnboksnätet sa...

Hej! Kul att du gillar bloggen! I dag finns det flera sätt att bli publicerad författare på, men det vanligaste är ändå att skicka sitt bokmanus till förlagen och hoppas på att de är intresserade. En del tar saken i egna händer och startar eget bokförlag, något som blivit mycket billigare och enklare de senaste åren. Illustratörer kan med fördel ta kontakt med förlagen utan att ha någon egen bok på gång. Det dyker alltid upp författare som söker illustratörer.