torsdag 18 december 2014

Adventskalendern - 18 decemberKnösgrybbingar

Bakom en hög mur i Grybbingdalen finns de stenrika knösgrybbingarnas stängda kvarter, dit ingen mer än de själva har tillträde. Knösmännen går klädda i höga hattar, svarta lackskor, frack och vit skjorta med slips eller fluga. De har ringar på fingrarna och medaljer på brösten. Kvinnorna bär långklänningar, virkade schalar och högklackade skor. De pryder sig med örhängen, halsband, armband och diadem. 

I knöskvarteren är det alltid fest. Knösarna fördriver dagarna på de serveringar och krogar som knöskvarteren vimlar av. De drar från krog till krog, de festar, skrålar, hurrar och håller högtidliga tal till varandra. De sjunger och spelar musik och dansar på golv och bord.     
     
Knösgrybbingarnas källare är fulla med guld, silver och dyrbara prydnadsföremål. De ruvar på skatterna som drakar och lämnar inte frivilligt ifrån sig så mycket som en silvernål.       

På bilden ser du baron von Didrik Sporre af Morgonblagg Ribberdask tillsammans med grevinnan Klara-Hera af Stenbumling Wimmelkant.Besök Grybbingdalen http://www.grybbingdalen.se/

Patrik Stigsson
 

2 kommentarer:

Patrik Stigsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Patrik Stigsson sa...

Tänk att de snikna kräken inte ens i juletid delar med sig av skatterna!