söndag 15 maj 2011

Tack för en fin bloggvecka

Tack för de fina kommentarer jag fått.
Jag kommer att fundera vidare över ögonblick som varit viktiga för mig. Många av de ögonblicken har varit tidigt i livet. De första åren är man ju vidöppen för alla intryck. Jag tycker att något av det finaste som finns är sådant som barn skapar själva. Det var stora ögonblick för mig när mina barn gjorde sina första teckningar.
Här är en bild på en teckning som ett av mina barn skapat för cirka tio år sen.

Jag tycker att det är viktigt att skapa böcker för barn och unga. Jag tycker också att det är viktigt med vuxna som läser eller berättar för barn, det vill säga om den vuxne tycker om att läsa eller berätta.
Läser eller berättar man för barn av plikt för att någon uppifrån sagt att det är bra, då känner ju barnet det och man delar inte upplevelsen.
Ibland har jag fått frågan om när jag ska börja skriva för vuxna.
Jag funderar över om det är lika vanligt att författare som skriver för vuxna får frågan om när de ska börja skriva för barn och unga.
Barn är inte annat än människor. Så småningom blir de vuxna. Vi har alla två saker gemensamt. Vi har fötts och vi ska en dag dö.
Och alla har vi en gång varit barn.

Inger Granberg

3 kommentarer:

Kerstin LH sa...

Tack själv, Inger för spännande bloggvecka. Jag tänkte på det där med att minnas sin barndom för att kunna skriva. Det kan ju vara tvärtom också - plötsligt minns man saker för att man skriver.

Annika sa...

Ja, tack Inger för en fin bloggvecka.
Ett sånt jättefint kort på dig som barn!och visst är det viktigt att ha kvar kontakten med sitt barnjag. Där finns ju glädjen och nyfikenheten, men också de rädslor som kanske begränsat oss. Det kan ju vara bra att våga titta på dem som vuxen.

BBN sa...

Exakt!