tisdag 6 juli 2010

Fortsättning på seglingen

Vi skulle ha traditionella kläder när vi tog emot besökare. Det blev ett vilt letande efter rätt storlekar. När vi arbetade ombord under färd hade vi blåställ. Göran hittade rätt storlek.

        Vi låg i Stockholm under bröllopet.Vilket vet ni nog. Jag hade turen att fånga en bild på Kungaslupen när den passerade och vi ”vrålade” chantis för brudparet. Det uppskattades eftersom de vinkade.Det blev en lugn segling till Frederikshavn och jag kunde teckna ombord hela tiden.Mina teckningar visas i Ostindiefararen Götheborg på kanondäck. Det var snabba skisser lika dem som jag gjorde under utgrävningen av Ostindiefararen Götheborg.Jag tecknade så att jag nästan fick fick kramp i fingrarna men jag njöt att teckna besättningen i rörelse när de arbetade ombord.                                                  
Exempel: en skiss från utgrävningen


När jag stod på skeppet kändes det overkligt att äntligen få segla med och jag tänkte på en del av akterspegeln som hade bärgats av dykare och nu låg i Göta älv igen. Hoppas att den kan bärgas en gång till och konserveras.

     Tordenskiölds minne firades av danskarna i Frederikshavn och de sköt vilt omkring sig.
Jag satt och tecknade lejonet från kajen men fick avbryta för att stoppa fingrarna i öronen hela tiden.
Vi firade midsommar där och ett sådant intensivt firande har jag aldrig varit med om. Maten var förstklassig. Köket hade verkligen överträffat sig själva och stämningen var fantastisk med sånger från Sverige,Sverige till Små grodorna.
Hemkomsten var egendomlig. Under en vecka vaknade jag varje morgon och trodde att jag låg i min koj. Det tog en stund innan jag förstod att jag låg i min egen säng.
Anita Steiner

3 kommentarer:

inger granberg sa...

Vilken härlig resa det måste ha varit.
Förstår känslan av att inte förstå att man är hemma, tro att man ligger i kojen i stället.

Lena sa...

Vilket äventyr, oj, vad kul! Grattis!

Anonym sa...

Tack för trevligt sällskap, Anita! Det toglite tid för mig med att vänja mig vid landbacken!
Kram
Ingrid