onsdag 6 april 2011

Lake District

Hill Top. Foto: Marie-Helene Klementsson.
Del 2. Intervju med Marie-Helene Klementsson, gymnasielärare och forskarstudent från Linköping, som är medlem i The Beatrix Potter Society.

Du har besökt Lake District, bland annat Hill Top, där Beatrix Potter levde de sista 30 åren av sitt liv. Vilken är den mest inspirerande platsen tycker du?
Ett helt fantastiskt område. Hill Top är såklart en favorit men då tänker jag inte bara på huset utan den närmaste omgivningen. Från och runt huset kan man se vyer som finns avmålade i böckerna. Tarn Hows och Rose Castle var fantastiskt men även Wray Castle med omgivningar. Vi bodde i Ambleside under konferensen och där är det fantastiskt mysigt. Är man intresserad av att promenera, vandra eller springa så finns det möjligheter att göra det i fantastiska omgivningar bara runt knuten.

Tips!

Här finns en
karta med olika resmål bl a utifrån filmen ”Miss Potter” från 2006, se trailer här.

Intervjun fortsätter imorgon - med Potters kreativa process.

/Pia Alfredsson

2 kommentarer:

Pia Johansson sa...

"I would like to publish your little book, miss Potter". En fin film. Får mig att tänka på Hasse Alfredssons mamma som lär ha sagt (ungefär): Dig blir det aldrig något av. Ja, kanske en sådan där gubbe som hittar på sagor för barn.

inger granberg sa...

Så fint och grönt det är på bilden. Jag vill bara dit.