måndag 13 september 2010

Ny vecka med bloggande, slutspurt och val

Hej!
Den här veckan är det min tur att blogga här igen. Mer om mig och mina böcker kan du läsa om på: www.lenalilleste.se

Det blir en vecka med lite blandad kompott. Jag ska jobba med manuset till den åttonde deckaren om Tommy & Flisen. Några i min omgivning har läst och gett en del bra synpunkter, så nu ska jag förhoppningsvis jobba klart det och maila det till Cecilia Nilson på Rabén&Sjögren i slutet av veckan. Kanske hinner titeln också bli klar, så att Li Söderberg kan börja spåna på hur omslaget ska se ut. Jag hade en bra titel, tyckte jag, men så kom min syster med ett nytt förslag igår kväll, som kanske var bättre ... Så jag får fundera på det under veckan.

Imorgon ska jag också träffa kollegor och vänner i Barnboksnätet. Vi ska träffas hemma hos Inger Granberg, där vi börjar med möte. Därefter blir det lite mat och allmänt prat om allting. Jag tänkte ta med mig kameran dit imorgon och fota, och skriva lite om mötet.

Veckan bjuder också på kräftskiva, BVC-besök, föreställning med Mia Skäringer, för att sedan avslutas med valdagen och valvaka. Fredrik Reinfeldt eller Mona Sahlin?
Vi hörs igen! //Lena Lilleste

2 kommentarer:

Inger Granberg sa...

Oj åttonde boen i en serie. Jag är imponerad och nyfiken. Hur är det egentligen att följa två bokpersonligheter så länge. Du får gärna berätta om det om du vill.

Välkommen hem till mig i eftermiddag förresten.

Högstadielivet sa...

Tack! Det ska bli kul att komma hem till dig idag.

Det har varit väldigt kul att följa Tommy och Flisen genom åtta böcker. Jag har fått vara med om många saker som hänt i deras liv. Dels alla otäcka saker de varit med om, men det roligaste har varit att få följa dem i deras privatliv. Hur Flisen blivit storebror, hur Tommy har det hos sin pappa och hans nya fru varannan helg, Tommys mammas nye kille och Tommys tankar om det, och inte minst om killarnas egna problematiska kärleksliv. Så ibland när jag börjat på en ny bok om dem har jag sett fram emot att träffa dem igen, men också varit nyfiken på vad som kommer att hända i deras liv. Så det är väl fördelen med att skriva en serie med samma huvudpersoner! Man kommer väldigt djupt in i deras liv.//Lena Lilleste