söndag 12 september 2010

Dubbelt hurra!

Hurra! Jag har i ett mejl från förra året hittat den bortkomna bild jag hade velat ha med i fredagens blogg. Det var ett förfärligt letande, men trägen vinner. Vid min sida står alltså Zen Teresa, 17 år gammal. Kortet är taget av Zens bästa vän Thanh från Vietnam. Nu säger jag adjö till bloggandet för denna gången, men först några ord om hur själva blogg-hanterandet fungerat.

Att blogga - hur skulle jag klara det? Natten innan jag skulle börja kunde jag inte sova. Skriva om funderingar och upplevelser, det är jag ju van vid och jag gör det gärna, men de där handgreppen som krävdes för att mina ord skulle hamna på BBN:s blogg, hur skulle jag få till dem? "Börja blogga, det är lätt, så här gör du" står det i instruktionerna. Men för mig var det krångligt, precis som allt tekniskt. Jag förstod inte termerna genast, skulle jag "skapa en blogg"? Nähä. Och så fastnade jag i min mans G-mail-konto som dök upp hela tiden. Och ibland kunde jag redigera, ibland förhandsgranska. Fast med envishet och lite hjälp av dotterns unga hjärna gick det till sist (även om det blev några misstag). Hurra! En verklig seger. Kul att få kommentarer förresten, tack för dem.
Britt Engdal

3 kommentarer:

Pia Johansson sa...

Oj, förlåt, nu känner jag mig lite skyldig att vi inte varit ännu tydligare i instruktionen, men så här som läsare/betraktare så såg allt ut att gå alldeles galant i alla fall. Ha det bra, ses.
/Pia

Anonym sa...

Men jag är så dum i allt som man med lite god vilja kan kalla tekniskt, Pia! Det är något som fattas hos mig.
Britt

Helen Henriksson sa...

Zen och Thanh, dessa underbara tjejer, var mina elever i engelska och förra året berättade de med sådan glädje om dig, boken och bokmässan. Så roligt att läsa dessa inlägg, och bli påmind att det finns en bok jag gärna vill läsa!