onsdag 23 juni 2010

Illustratörer jag tycker är spännande!

En del av illustratörerna har jag lyckats få tag i och får lov att visa bilder här på bloggen, andra har jag inte fått tag i och kan därför bara länka till deras sidor, men de är fantastiska och värda att titta på.

Det är tidskrävande att teckna och det kan man verkligen förstå när man tittar på deras bilder och det måste ju få ta den tid det tar annars blir det inte så här bra.

Varsågoda!Charlotte Gaustat:
Fransk illustratör. Romantiska och egensinniga bilder med unikt utryck. Hennes mormor kommer från Sverige så hon är uppvuxen med Tove Jansson och Elsa Beskow.
jag tycker att man kan se spår av Tove Jansson i vissa bilder.


Beatrice Alemangna:
Italiensk illustratör, hon är väletablerad i södra Europa och hennes böcker är översatta till en mängd andra språk dock inte svenska än (vad jag vet.

Alexandra Ball:
Engelsk illustratör. Hon tecknar för hand, scannar, lägger färg och mönster i datorn.
Hennes karaktärer är fina.
Ilya Green:
Min favorit-favorit! Fransk illustratör, tecknar fina barn i roliga miljöer, super duktig, skön känsla, bra hantverk, fina färger och bra karaktärer.www.ilya-green.com

Benjamin Chaud:
Förstås, roliga charmiga bilder, bra hantverk, fint måleri, allt är bra med hans bilder. Ni kan läsa vidare om honom och se bilder på bokunge.se. Benjamin Chaud

Maria Nilsson Thore:
Har varit aktuell här på bloggen förut. Hennes bilder går rakt in i hjärtat. Hon gick ut konstfack 2000 och har sedan dess gjort en imponerande mängd bilder till böcker och andra medier. Hennes bilder förmedlar mys och sköna stunder. En värld som jag gärna hade befunnit mig i. Fina karaktärer, roliga kompositioner och mönster som man känner igen från den svenska barnbokstraditionen.
www.marianilssonthore.se
Sara Lundberg:
En av våra duktigaste tycker jag. I boken ”En blommas liv” har hennes bilder en fantastisk närvaro, hon har fångat känslan av att vara barn i naturen så fint, mera sånt! Mycket fint hantverk! www.saralundberg.se


Kaj Beckman:
Ännu en svensk illustratör och författare med fin känsla för bild och text. Jag är uppvuxen med hennes bilder och återkommer till dem ständigt. Böckerna om Måns och Mari är ny utgivna på En bok för alla.Tack för idag!
C.

4 kommentarer:

sara g sa...

Jättekul att se så duktiga illustratörer! Tack för titten! Nu är dom "bokmärkta" allesammans.

Katja sa...

Så härliga bilder! Och roligt att så många illustratörer gick att få tag på och okejade! Ska genast kika vidare på länkarna.

BBN sa...

Det verkar vara många som söker på och ser det här inlägget fast det inte längre är direkt nytt, kul! Här är verkligen flera fin-fina illustratörer.
/Pia

BBN sa...

Jag måste också få lägga till detta tips: Mia Nilsson: http://www.mianilsson.com/about/
Kolla hennes sida!
/Pia