fredag 11 maj 2012

Det där med att ha skrivkramp!


När det verkligen gäller då låser det sig för mig, när jag måste skriva något bra så blir det sällan bra. Men när jag inte har någon press alls på mig så blir det ingenting istället.
Jag har haft hela dagen på mig att komma på något bra avslut på mitt bloggande, men jag har inte kommit på något alls. Eller ja, hela dagen var kanske att ta i. Jag jobbar på en Ur & Skur-förskola här i Göteborg, så där har jag varit hela dagen, samt att vi har gäster ikväll så det har inte funnits så mycket tid till att tänka.
Dagens bild: Flickan från boken Det är bara lur. Illustrerad av Andrea Svahn.Med det jag har tänkt på nu under två veckor är att det är förbannat roligt att skriva! Och jag har hittat tillbaka till skrivandet igen! Den senaste tiden har jag haft jobb upp över öronen och det har sällan funnits tid till att skriva. Företaget tar ibland all min lediga tid med fakturering, bokföring och annat som inte alls har med författarskapet att göra. Så nu längtar jag verkligen tillbaka till att ta mig tid till att skissa på nästa bok, och det är tack vare BarnBoks Nätets blogg som jag har hittat inspiration och fått igång tankarna igen! Så tack! Tack till er som har läst och kommit med trevliga kommentarer! Tack för mig!

Med Vänliga Hälsningar

Ida Sofia, Lurförlaget

3 kommentarer:

Arro sa...

Ja, att ha tid är viktigt, viktigast av allt tror jag. Det tar helt enkelt tid att komma ner i varv innan det går att skriva. Som du säger tar företaget all ledig tid med andra uppgifter än själva skrivandet ( visst påminner det om lärarnas situation med allt större krav på att lägga sin tid på allt annat än undervisning...)Lägg dig på soffan och strunta i bokföringen och bara vänta. Och skriv! Lycka till med nästa bok!
Tid och sanning är allt vi behöver, var det nån (Malcolm X tror jag) som sa. Fast det där med sanning kan man ju som författare rucka en hel del på...Men tid, absolut!

Pia Johansson sa...

Tid och mod, brukar jag säga när jag haft illustrationskurser och får frågan hur man ska hitta sin egen stil, det kanske är lite samma linje, som Malcolm X...

Arro sa...

Tid och mod, bra! Det ska jag knycka och ha som mantra. Perfekt för alla tillfällen.