tisdag 1 maj 2012

Det här är jag och det här är Lurförlaget.Så här är jag nu och ska blogga om lite allt möjligt i två veckor. Jag är alltså Ida Sofia och för två år sedan skapade jag lilla Lurförlaget. Där har jag, tillsammans med illustratör Andrea Svahn, gett ut två böcker och en ljudbok som Gunilla Lagergren har läst in. Det vi tre har gemensamt är att vi är från samma lilla by i sydöstra Skåne. Så egentligen borde kanske Lurförlaget heta Lokalförlaget, men så blev det alltså inte.
Nu är våren här, det firas med en bild på ett får. Detta är fåret som Emma snodde från dagis! Illustration: Andrea Svahn

Första boken vi gjorde heter Det är bara lur, det är därifrån namnet kommer. Det är bara lur är en lurig bilderbok som handlar om lur, helt enkelt. För visst har du väl hört att dina ögon kan bli fyrkantiga om du tittar för mycket på TV? Eller att om du gör en ful grimas för länge så kan ansiktet fastna så? Men det är ju bara lur! Vår andra bok heter Det är bara Emma och är en rolig högläsningsbok som nu också har blivit en ljudbok. Den handlar om lilla Emma, hon är fyra år och ska snart fylla fem. Hon tycker inte om att vara på dagis eller att frisören klipper av hennes pölsar. Emma gillar att vara hemma hos mormor och morfar och att äta rak mat. När hon blir stor ska hon bli hårdrockare, polis eller glasblåsare.
Emma är min lillasyster och nästan allt som står i boken har faktiskt hänt på riktigt. Från början var det meningen att det skulle bli en bok till mina systrar och där någonstans föddes idén till ett eget förlag och till att ge ut egna böcker. Och vilken resa jag har fått göra! I höstas var vi representerade på bokmässan, jag har fått prata i radio och varit med i tidningar, varit på bibliotek och skolor och berättat om Lurförlaget, och alla dessa spännande och trevliga människor jag har fått träffa. Det var varit underbart! Och än är det inte slut! Tänk så mycket roligt jag har framför mig också, bara att få skriva på barnboksnätets blogg är en utmaning men också en stor ära att få möjlighet att vara en del av en så fin organisation. Fler böcker blir det också, men först ska lägenheten renoveras.Jag vill också passa på att tacka Andrea Svahn och Gunilla Lagergren för deras arbete med Lurförlaget, utan er hade det aldrig gått!Tack för mig för idag! Titta gärna in på hemsidan för mer information om Lurförlaget www.lurforlaget.seMed Vänliga Hälsningar

Ida Sofia Göransson

2 kommentarer:

Jessika sa...

Spännande!
Det är många bbn-medlemmar som ger ut på eget förlag, fler och fler. En intressant utveckling...
det ska bli kul att följa dig under de här veckorna, alltid roligt med nya kollegor:)
Och FINT får!

Ida Sofia sa...

Hej Jessika!
Det där med eget förlagande, är spännande. Det ska bli mycket intressant att se hur det ser ut om några år, om småförlagen överlever och om vi blir fler!
Det är jätteskoj att blogga, nu ska jag bara komma på något läsvärt att skriva också! :)
Må gott och tack för hälsningen, ska hälsa Andrea att du gillade fåret!
Må gott!