söndag 30 januari 2011

Filmtrollen

Två dokumentärfilmstroll som jag hittade på en seminarium om tyska samproduktioner på tredje långgatan. Det kvinnliga trollet är svenskt och har gjort film om senildemens.  Det manliga trollet är isländskt och har filmat sitt krisande land.


Två superintensiva filmfestivaldagar, och ännu en vecka kvar på festivalen. Efter gårdagens alla kortfilmer kan jag bara säga: inte en film till om ålderdom och död! Så många filmer handlade om gamla och om begravningar. Jag orkar inte mer.
Inledde festivalen med att se Pepparminta av konstnären Pippilotti Rist, ni kan se trailer här.
Humor, färg, inspiration.. Liv!

 Det har varit roligt att vara trollforskare här på bloggen. Närmast blir det en fältstudie av bergen i Bottna i norra Bohuslän, ska ha en serie-kurs i Tanum i februari och kommer då bo i vår stuga i Bottnadalen. Hoppas ni alla har en solig söndag.

Frida Eriksson Edwards

4 kommentarer:

BBN sa...

oj!

Det verkar som jag och Maud bloggat simultant såg jag nu! Jag ville bara säg tack för mig! Hej!

BBN sa...

Jag har backat - ursäkta tusen gånger, tänkte det var bloggarbyte på söndagar!
Tack för trolltankar med fina bilder, Frida! Och det verkar som vi har mer gemensamt: jag inledde också festivalen med Pepperminta, men såg dig inte i vimlet. Vilken färgexplosion, idag blir det indisk film.
/Maud

Jessika sa...

Det är roligt med de här nya trollögonen som man fått efter din vecka Frida. Att fundera över, vem är troll och vem inte? Vad kommer det sig? Att man har en sådan stor lust till sortering! Jag funderar lite på om mammas bröder är troll och om också hon är det i så fall. Och jag med då? Det känns inte så, men morfar var från Sundsvall så kanske...

Sassa Buregren sa...

jag ska se Pepparminta! Tack för trailer!