måndag 18 oktober 2010

Jag vann valet!

Ny vecka och ny bloggare hos BarnBoksNätet! Pia Johansson heter jag som har ordet här och nu (tidigare inlägg av -och om- mig finns här). Jag är illustratör som bland andra uppdrag gjort framsidan på Göteborgs bibliotekskort.
Det var i samband med valet 2006 som barn från 5 år och t.o.m. årskurs 5 fick rösta fram hur lånekortet skulle se ut här i Göteborg (de kunde också rösta om utseendet på en spårvagn). 15 000 barn deltog, och jag är fortfarande nu, flera år senare, lite mallig över att mitt förslag vann. Det var jag som vann det valet! :)
I samband med valet nu för några veckor sedan har jag inte hört något om barnens val, varken i Göteborg eller någon annanstans, kanske har jag bara missat, kanske finns det någon kommun där man låtit barnen delta i demokratin?
Lånekort för Göteborgs bibliotek.             

Mer om barnens val här.
/Pia Johansson

4 kommentarer:

Arro sa...

Bra med barnval, mer sånt!
Och grattis till vinsten såhär i efterskott, Pia.

Jessika sa...

Så där fint är inte mitt lånekort.
Antar att det betyder att det borde förnyas - lånar mest i Mölndal nämligen men egentligen ligger GBGs stadsbibla närmare.
Jag ska genast skaffa ett nytt och fint:)

Pia Johansson sa...

Om man fått ett bibliotekskort i Gbg efter 2006 ser det ut sådär, annars tror jag att det är lila och orange och kanske inte så jättekul...

Anonym sa...

Just det lila och orange. Grattis! Ditt är mycket finare.
/M