torsdag 8 april 2010

Att få brev


Nu kom posten, nu kan jag skriva på riktigt.
Jo, det rosa, det handlade ju om att undersöka något noggrant.
Och skolbesöken under Litteraturveckan handlade också om det för mig, att undersöka noggrant.
Nu har jag fått brev från en av skolklasserna, nämligen 1E på Backegårdsskolan. Åh, jag blir så GLAD!!!
Så jättegrad, hela kroppen full av skratt och värme, så fina brev. Så fina bilder, så vackra ord och så snällt från hjärtat alltihop. Det känns extra bra då att ha tänkt så mycket just på Backegårdsskolan efter besöket.
Jo, för jag var ju där en hel dag och blev så fint emottagen. Dagen innan hade jag varit i Nya Långedragsskolan, det var också väldigt trevligt, en mycket mysig skola, verkligen.
Två skolor i var sin ände av 11ans spårvagn.
Man sitter kvar på vagnen bara, samma busskort gäller men resan är så lång, så lång. Så olika det kan vara, så olika det SER UT, bara en sådan sak. Vacker och varierad villabebyggelse med havet strax intill, eller rad efter rad av fantastiskt grå höghus och grusiga gångvägar.
Fint då att skolorna är ganska lika. Att lärarna på båda ställena verkligen kändes engagerade och rara, att alla ungarna utan undantag var urmysiga. Att barnen har sin skola och att den verkar bra...
Det var en mycket omtumlande resa.
I alla fall.
Mitt lilla brev... "Jag har målat kåltrasst. Jag kan allt om kåltrasst".
Jag ska visa några av barnens teckningar, men jag måste fråga dem först och nu har de påsklov. Tills de svarat får det räcka med min egen koltrast.
Jessika Berglund

1 kommentar:

Sassa Buregren sa...

Svarar du på alla eller till hela klassen, eller hur gör du?