torsdag 4 september 2014

Nya böcker från Barnboksnätets medlemmar - sommaren och september


Hemliga klubben - Fallet med det sjunkna skeppet av Susanne MacFie (text) och Roland Macfie (bild)
Memo förlag


Elfte delen i Hemliga Klubben – en serie spännande och kluriga pusseldeckare, perfekta för alla bokslukare och alla som gillar mysterier!
Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk, får fullt upp att göra när värdefullt kyrksilver försvinner från ett gammalt skepp som bärgas. Nu gäller det för dem att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben.
Moa och Måns är på plats när det flera hundra år gamla skeppet bärgas. Det visar sig att skeppet innehåller värdefullt kyrksilver. Det är en fantastisk silverskatt, men silvret hinner knappt tas upp förrän en del av det spårlöst försvinner. Moa och Måns inser genast att Hemliga Klubben har fått ett nytt, spännande fall att lösa.

Nos mot näsa av Malin Eriksson
Kikkuli förlag
När Donja får ta hand om en hund ställs livets utmaningar på sin spets. Hon har redan problem med sina ilskeutbrott. Det är inte lätt. När ilskan kommer tar den över allt. Att ha en hund löser inte problemet, tvärt om. Utmaningarna duggar tätt. Men att utmanas av en hund är bra. Relationen lär henne mycket. Kärleken gör det värt att ta kampen att lära sig sätt att hantera sina starka och besvärliga känslor.
Ilskan. Vad den gör med oss. Och hur vi gör med den. Det var startpunkten när jag började skriva Nos mot Näsa. Boken är lämplig för åtta år och uppåt.

Inga kommentarer: