söndag 27 februari 2011

Kuba och Duetten

Precis som i Cissideckarna är det hus som inspirerat till ungdomspjäsen Vinter på Kuba . Här är det överklassens sommarpalats i Varadero. Pjäsen handlar om Anita och hur hennes familj påverkas av Castros maktövertagande 1959-60.

Min bloggvecka har handlat mycket om byggnader och därför vill jag avsluta med ett hus som betyder mycket för mig, nämligen Duetten, boendekooperativet där min son bor. Tillsammans med Lena Svensk har jag skrivit en bok om hur vi startade och driver Duetten.

Våra söner har båda grava utvecklingsstörningar och behöver personlig assistans för att leva ett gott liv. De bor i var sitt litet radhus med assistans dygnet runt. GIL sköter assistansen, men det är Lena och jag som anställer och är arbetsledare för assistenterna. På Leva&Fungeramässan den 5-7 april har vi en monter, B06:26, för att presentera boken och verksamheten.

/ Britt Nedestam

Omslag av Jens Ahlbom

3 kommentarer:

Arro sa...

Boken om Duetten låter intressant - och viktig. Kul omslag. Är det inte svårt som förälder att vara arbetsledare för sitt eget barns assistent?
Affischen om Kubapjäsen är väldigt ödesmättad, man undrar vad som gömmer sig i skuggorna...
Många spännande saker du skrivit om!

Anonym sa...

Ja, spännande läsning. Tack, Britt!
/Maud

Kerstin LH sa...

Spännande att platserna är så framträdande och viktiga i ditt skrivande - inte bara hus ju, utan länder och kulturer. Jag är säkert inte ensam om att gärna tillägna mig kunskaper om nya platser genom skönlitteratur - det ger så mkt mer än att "läsa guideboken", eftersom jag får kliva in i människors liv på ett annat sätt. Tack för spännande inlägg under veckan, Britt!