fredag 8 mars 2013

Fantisera mera! Om våra workshops. Av Peter Ekberg och Mattias Olsson.


Nu har vi bloggat hela veckan och det är dags att säga adjö för den här gången! En rätt stor hög av böcker har vi arbetat fram, både tillsammans och var för sig, under de senaste åren. Vi vill avsluta bloggveckan med att göra hämningslös reklam för våra Workshops! De är vårt sätt att ge något utöver böckerna och möta läsarna. Kreativiteten finns hos alla om man bara vattnar lite. Vi tycker att det är viktigt att ge barnen en chans att utveckla sitt tänkande och sin kreativitet.
De flesta är fascinerade av världen och bär på en lust att uttrycka sig. Men man kan behöva hjälp med att få det man har i fantasin ut i verkligheten. Därför erbjuder vi alla som vill att komma och fantisera, skriva och teckna med oss!


Workshop i full gång! Foto: Mattias Olsson.

Teckna, skriva. Foto. Mattias Olsson.

Under några timmar eller till och med under en till två dagar berättar vi om arbetet med våra böcker. Deltagarna får skriva och illustrera sina eller varandras texter med stöd från oss. Workshopen varvas med vetenskapliga fakta, filosofi, samt vad man bör tänka på när man skriver och illustrerar böcker. Här är ett citat från en deltagare:
– Jag har faktiskt lärt mig väldigt mycket i dag. Hur man kan få idéer själv och inte ”stjäla” från
internet. Man ska försöka få inspiration från sin fantasi, säger Aurora, 11 år.

Bra sagt, tycker vi!
Fantisera mera.  Hälsar Peter och Mattias

PS: bokas via Författarcentrum, Kultur i Väst, eller genom trevligt mejl.


Foto: Stefan Tell.

2 kommentarer:

Kristina Westerlund sa...

Oj nu har jag läst hela er bloggvecka. Fantastiskt kul att ha fått kika in i er jobbverklighet. Och jag kastas tillbaka till den underbara låg- och mellanstadieåldern. Tänk att få vara där och få vara med om er workshop!Halleluslja!!!

Peter Ekberg sa...

Välkommen!