måndag 27 augusti 2012

Mer om samarbete.


Caroline och Jessika fortsätter att berätta om sitt samarbete. 
När vi ändå är igång med att samarbeta är det lika bra att göra det på fler områden tänkte vi.
Så när Caroline fick en fråga om att göra barnuppslag till tidningen friluftsliv valde vi att göra det tillsammans.
Smart.
Då kunde vi kombinera Carolines fina barn med Jessikas naturfaktabilder.  Tillsammans kunde vi ansvara för helheten, både text och bild och det gillade redaktören.
Nu vill vi gärna göra fler liknande sidor.  Det måste finnas massor av tidningar och tidskrifter som skulle behöva ett barnuppslag med naturtema, eller hur?
©Toijoii
När vi samarbetar kallar vi oss Toijoii.
Det betyder ungefär ”jättekul” eller ”dags för fika” eller något annat bra. Vi har en gemensam hemsida och vi har beställt plats tillsammans i Illustratörscentrums katalog.
Gemensamt kan vi erbjuda uppdragsgivare en helhetslösning. Genom att göra det tar vi kontrollen över vårt arbete och kan lättare se till att få betalt för det jobb vi gör.
Återigen – man kan inte slarva med den andres arbete.

Vi har kommit på att vi kan hjälpa varandra med allt möjligt – som har med jobbet att göra. Till exempel vara bollplank till varandras egna projekt, kolla text och bilder, hjälpa till med kontakter – allt sådant. Det ÄR bättre att samarbeta, även det egna vinner på det.
På sikt kommer vi att lägga också egna grejer på den gemensamma hemsidan. Vi tänker att det är bra för oss båda, att vi kan sporra varandra och vara mångfald.
På köpet får vi en gemensam bildbank!
(Som vi såklart förvaltar gemensamt. Ingen av oss kan plocka bilder utan att fråga den andra, men båda kan använda vid behov.)
Jessika och Caroline
©Toijoii

3 kommentarer:

Ingela Jonasson sa...

Låter fiffigt. Och roligt.
Lycka till!

Jessica Lindholm sa...

Vilka fina bilder!

Jessika sa...

Tack:)