lördag 25 augusti 2012

Ett uppslag.

Igår berättade vi om vårt samarbete.
Nu ska vi visa lite hur det kan gå till.
Det här är uppslag nummer två. Ina har rast och går mot en dunge på skolgården för att möta sina vänner trädandarna. Det visar sig sen att den där dungen är jättestor. Där ryms både skog, äng, sjö, fors, hav och en klippig ö...
Först gjorde vi en skiss. Vi visst ännu inte riktigt vad vi sökte, flera skisser blandades. På den här bilden har Caroline ritat linjerna på bakgrunden och Jessika färglagt dem. Annars har Jessika gjort bakgrunder, Caroline figurer och sen har vi hjälpts åt med detaljer och montering.
Lägg märke till hur bekymrad fröken är... Det är hon som står i fönstret.
©Toijoii

Bilderna är ju collage och när vi började arbeta trodde vi att vi skulle använda ganska mycket foton. Här har vi använt foton av löv både till buskarna och till att fladdra i luften. Muren är också foto och skolgården är gråpapper.
©Toijoii

Allteftersom vi höll på kändes det mer och mer konstigt med fotona. De passade liksom inte in. Så vi provade att klippa loss några nyponbuskar från ett annat uppslag. Så skulle det vara! Nyponbuskar, det är ju det som växer på skolgårdar ju!
Men muren fick vara kvar.
©Toijoii

Här är uppslaget färdigt. Massor av nyponbuskar men inga fotade löv. Inas jacka har fått ny färg, vi saknade rött på många av bilderna så detta blev bättre. Mellan grenarna skymtar trädandarna...
©ToijoiiNyponbuskarna återkommer på flera bilder. De får markera att Ina hela tiden är kvar på skolgården, men också hålla ihop bildberättelsen. Vi har andra bildelement som vi använder på liknande sätt.
Eftersom vi samarbetar som vi gör kan både text och bild förändras hela tiden.
Om något syns på bilden behöver det inte alltid stå i texten och vise versa. Det här är en bilderbok. Bilden måste vara minst likvärdig med texten, det är helheten som räknas.
På måndag fortsätter vi att berätta om vårt samarbete.

Jessika och Caroline


1 kommentar:

Ida Sofia sa...

Fint och intressant!Tänk vad mycket lite samarbete kan göra!