tisdag 1 november 2011

Mammor.


Det här är några gamla bilder från ett bilderboksprojekt som liksom aldrig blev klart.
Det är ganska ofta så. Att få idéer är lätt och att börja är inte heller så svårt men det är inte alltid man riktigt får få till det där sista som gör att det verkligen BLIR.
Och det är ju inte försent än heller.


Flickan, vi kan kalla henne Jenny har tillsammans med en mamma joxat och fixat hela dagen för idag fyller en annan mamma år. De bakar och kokar och steker och sen kommer födelsedagsbarnet och då blir det kalas.
Sen är de jättetrötta allihop.

När jag gjorde bilderna var familjer som Jennys inte SÅ vanliga, i alla fall inte så man såg dem. Sen har det hänt grejer! Det poppar upp en- och två- och trebarnsfamiljer med blandade, eller oblandade föräldrar överallt.
Fast jag tror att det fortfarande är rätt glest i bilderboksvärlden?
Jag får väl ta och göra klart kanske...
Kom gärna med lite lästips här!

5 kommentarer:

Pia Johansson sa...

Kontakta något av förlagen vet ja! Vombat och Olika och vilka det nu finns som kan vara intresserade... Eller, tänker jag, så kanske även detta är en bok som ska utveckla sig till en lättläst bok : )
Bilderböcker med blandade sorters familjer ser man ju nu, men för de lite äldre barnen? Fin mild bild med alla i soffan, ser ut som en fin vardagsberättelse. För en 7-åring t.ex.

Anonym sa...

Fina bilder! Och JA, gör en bok. Det är, som du säger, fortfarande ganska få bilderböcker med två mammor. Vilka finns det, förresten?
/Maud

Elin sa...

Jag vill läsa den boken :)

Malin Roca Ahlgren sa...

Jättefina. Verkligen.

Jessika sa...

Vad kul att ni gilla:)
Jag får väl samla ihop mig och göra klart då då... fast bilderna är såpass gamla så då måste de göras om, alla linjer har hunnit ändras flera gånger redan.
Plus att det har dykt upp nya förlag som man kan prova.
Vilka böckerna som finns är har jag ärligt talat dålig koll på? Om det finns något nytt och roligt så är det nog just Olika och Vombat som har dem.