torsdag 10 juni 2010

Håriga arbetskamrater

Min niece Ida, på andra sidan jordklotet skriver: "Ett arbetsbord ar inte ett arbetsbord utan en katt (helst flera, men enligt de flesta expterter racker det med en. For optimal effektivitet maste man forstas ha minst fem, men i  takt med att forskningen pa omradet eskaleras har det budet reviserats till fyra)." 
Jag har bara två. En randig och en prickig.
Normalt har jag bara en katt på bordet och det är en för mycket eftersom den katten är Puma. Högljudd och påträngande, lägger sig på mina bilder och följer varje linje. Trampar i akvarellerna och på tangentbordet. Tar allt ljus, lutar sig mot mig. Och pratar hela tiden.
Häromveckan: Hon kliver i den ljusa cadmiumröda blöta färgen på sin väg fram till vattenburken. Får med sig hela färgkoppen på tassen och släpper den i vattnet. Där hittar jag den halvt upplöst timmar senare. Men vattnet såg väldigt gott ut.
Det är nåt med akvarellvatten, vilket alla kattägande akvarellister kan intyga: katter dricker det, ratar vanligt friskt vatten om de kan komma över tjockt färgbemängt vatten. Det måste väl vara nån metall i färgen eller nåt de behöver. Nån som vet?
Och när jag byggde en utställninngsmodell: vem flyttar in?

Ars longa, vita brevis, sa Hippokrates. I Bua säger vi Katten är lång, livet är kort.

/Sassa Buregren

5 kommentarer:

sara g sa...

Dom bästa jobbarkompisar man kan ha, anser ja!

Mikael sa...

Kanske man även som skrivande borde ha en katt på tangentbordet? Det verkar vara något särskilt med katter och böcker: http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/t-s-eliot-och-axel-scheffler-cats-de-knepiga-katternas-bok-1.1011206

Kerstin LH sa...

Ack, vad ska jag ta mig till som är allergisk, men ändå vill ha en fungerande, kreativ och levande arbetsmiljö?

sara g sa...

En nakenkatt Kerstin! Kreativ, sexig, och allergifri!

Anonym sa...

Jag har en lånekatt! Han heter Disco och jamar utanför min dörr när han vill bli insläppt hos grannen, där han bor. Vi gosar mycket, fast bara utomhus för vi har också allergi i familjen. Och han är definitivt bra för kreativiteten: en mikropaus på trappan med en spinnande katt, det fungerar det också!
//Maud