måndag 16 maj 2011

Hålla hårt i styret


Minns du när du lärde dig cykla? Mina egna första försök är lite blekta av decennierna, men jag minns det vingligaste vingliga, skrapade knän och en hindrande ladugårdsvägg där det fanns brännässlor. Ett svidande tvärstopp. Och senare, hur det kändes när det bar. Den hisnande känslan i magen, och fartvinden - som man för första gången själv kunde påverka. Ju hårdare tramp, ju mera fartvind.

Nu har mitt barn precis lärt sig cykla. Än så länge med mer vingel än fartvind, men lyckan är stor. Och stoltheten. Jag tror hon är i gott sällskap, många barn tar sina första självständiga tramptag så här års. Såklart blir det inlägg den här veckan som passar i cykeltider!

Jag som skriver här i bloggen denna vecka heter Ingela Jonasson, jag har gjort en bok om att pyssla tillsammans med barn, Pyssla tillsammans. De flesta av pysslen i boken går att leka med, till exempel Cykelkörkort. Ska vi göra sådan här i spalten i morgon?

I min blogg, som också heter Pyssla tillsammans, kan du läsa mer om skapande verkstäder jag haft, pyssliga lektips eller annat som passar att göra tillsammans när barna´ är små...

3 kommentarer:

BBN sa...

Ja, klart vi ska göra cykelkörkort :)
/Pia

Ingela Jonasson sa...

Det är bra att ha cykelkörkort att visa upp när man blir stoppad av "polisen" under sin vingliga färd...
/ingela-polisen

inger granberg sa...

Ja visst var det en härlig känsla att lära sig cykla en gång i tiden och att sen få se sina barn lära sig det. Cykelkörkort är fint.