måndag 3 februari 2014

Nya böcker från Barnboksnätets medlemar - januari/februari

Stjärnväktarna av Peter Ekberg
Berghs förlagUppdrag Stjärnväktarna, andra delen i Peter Ekbergs science fiction serie har precis släppts! I den här boken innebär ett bortglömt förflutet en fullständig katastrof. Stjärnskeppet Voyas motor slutar att fungera. Katastrofen är oundviklig. Temperaturen i skeppet sjunker snabbt, syret börjar ta slut. Arena Trexo och hennes spretiga grupp av rädda jämnåriga gör ett försök att starta motorn. Ska de lyckas? Eller händer något helt annat?Svea klär på sig av Linda Palm (författare) och Jessica Lindholm (illustratör)
Turbine/Massolit Förlag/B. Wahlströms

 


Svea är ett och ett halvt år och dagarna fylls med bus. Det är så hon upptäcker! Mamma och pappa får mycket att göra, men också många härliga skratt.

I den här boken träffar du Svea när hon vill klä på sig själv - och dragkedjan fastnar. Det kan ibland ta lite tid att komma till dörren när man ska gå ut. Tillsammans hittar mamma och Svea på en bra lösning!
Mingla och Errol av Åsa Storck
Hegas

Första boken om Mingla handlade om scenskräck. I andra boken lär Mingla känna Lundberg som jobbat som ljustekniker vid en teater. Alla som jobbar på och med teater står inte på scen!
Boken är en fristående fortsättning på "Scenen är din Mingla!" som kom 2012.

"För de som träffat Mingla förut blir det här ett kärt återseende./../ Mingla är en trovärdigt skildrad flicka i mellanåldern. Hon går på fritids, men ska prova på att vara hemma själv. Typiskt att hon lyckats slarva bort nyckeln till lägenheten. Trots att hon försöker låta bli kommer tårarna, och mamma som inte svarar i sin mobil. /../  - den är lättläst, välskriven och har luftig text"
- Madeleine Jephson Emoji, Btj
Nu är jag kär i dig av Jessika Berglund
Nypon förlag


”Nu är jag kär i dig” är en ungdomsbok i lättlästformat. Min förhoppning är att innehållet ska fungera även för den som är trygg i sitt läsande, men det är viktigt då att inte läsa för fort. För det ligger mycket mellan raderna, texten är inte riktigt så kort som det kanske verkar... Jag är väldigt glad för den här boken, som är en kärlekshistoria, eller början på den i alla fall. Om att upptäcka att man är förälskad och sen faktiskt våga göra något åt det. Från 13 år står det på baksidan, men egentligen tror jag att vem som helst kan läsa med behållning, både yngre och äldre. Jag har valt att kalla personerna i boken för ”jag” och ”du” för att både han, hon och hen ska kunna läsa och känna igen sig…
Boken är utgiven på Nypon förlag som gör lättläst för alla åldrar.


Inga kommentarer: