söndag 10 juni 2012

Våra grannar

Vi har sneglat intresserat på våra grannländer här på bloggen ett tag. Förra sommaren kunde vi läsa ett inlägg om nordiska illustratörer. Bla. om finska Anna Emilia som är väl värd att titta närmare på. Till hösten kommer det mer! Vecka 40 blir det Nordisk inspirations tema! Dessutom står  Norden och nordiska litteratur i fokus på Bokmässan i år! Och Sverige kommer att vara gästland vid barnboksmässan i Bologna 2013. Kulturrådet ansvarar för den stora utställningen som skall presentera svenska bilderböcker. Läs mer på Svenska Tecknares hemsida.©Anna Emilia Laitinen
Inger Granberg var på barnsalongen i Lagerhuset och  lyssnade tillsammans med andra vuxna och barn på Gro Dahle som läste ur sin bok Den Arge.  Svein Nyhus har gjort illustrationerna i boken. På norska heter boken SINNA MANN. Det inlägget heter barnbokens möjligheter och gränser. Läs!
 Jessika Berglund har skrivit om Danska bilderböcker. Hon träffade en dansk barnboksbibliotikarie som delade med sig av sina kunskaper, vilken tur för oss!


Sist ett sommarboktips från Sverige Måns och Marie om sommaren. Det är en riktigt fin sommarbok.
Vi har mycket att vara stolta över och det finns så mycket fint som kommer från Norden!© Kaj Beckman

Inga kommentarer: