måndag 1 augusti 2011

Komma igång!

Nu börjar en ny termin närma sig och det innebär slut på semester och dags att komma igång.
Trögt? Jag googlade på "komma igång" och fick 4, 960, 000 st träffar. Man kan komma igång med träning, förbränning, släktforskning eller sin iphone. Det fanns inte en enda träff på "hur man sätter igång en sommarlat illustratör".
© Caroline RöstlundDäremot finns det många roliga och fina saker här på bloggen som man kan bli inspirerad av bla det här inlägget om hur illustratörer jobbar av Pia Johansson. Och på nätet finns det mycket som gör att man vill komma igång igen. Jag tänkte dela med mig av mina favoritbokmärken!

I sommar har jag tittat mycket på dels en finsk illustratör som heter Anna Emilia Laitinen och dels på Fideli Sundqvist. Fideli delade första priset med Elin Fahlstedt i Opals bilderbokstävling våren 2011 med sin bok "Birre var är du"?
Det finns något magiskt och helt eget i hennes bildvärld som jag hoppas vi kommer att få se mer av framöver. Här kommer lite smakprov på andra slags bilder som hon gjort. Det finns mycket mer att se på hennes blogg eller hemsida.© Fideli Sundqvist
Så några favoriter till:Jag behöver kraft och inspiration så att brädan tippar över från sommarlat till höstenergisk, någon som känner igen sig?

Hur gör du för att komma igång?
Vad inspirierar och ger lust till arbete och nya projekt?
Har du något tips?

5 kommentarer:

Elena sa...

Vad roligt att läsa om Fideli här! Jag gick i samma klass som henne på Nyckelviken och hon är lika fantastisk som hennes bilder.

Jag håller med om att det är svårt att komma igång, det är extra svårt under sommaren tycker jag så det ska bli lite skönt med höst och skolstart :)

Caroline sa...

Det är sant, bara det faktum att hösten kommer och soliga bad inte längre är att räkna med gör ju att bildskapandet lockar mer. Och Fidelis verkar ju väldigt gullig när man läser om henne:-)

Katja sa...

Hm, just nu känns det som jag aldrig ska komma igång igen. Nu är nån slags semester och jag skriver bara saker huller om buller i ett kollegieblock. Allt möjligt som jag tittar på eller minns eller hittar på, blandat. Fast sen i höst ska jag försöka fokusera på ett projekt...
Jag är nog rätt inåtvänd när jag kommer igång, tittar i gammalt halvfärdigt material efter idéer. Är jag mitt i ett projekt läser jag den texten gång på gång... Eller jag läser om romaner jag nån gång gillat, slarvigt, och mest på jakt efter nån känsla eller formulering som plötsligt känns viktig...
Under tiden vill jag inte bli störd... för då kan hela kom igång processen börja om från början igen.

Sassa Buregren sa...

Åh, vad härligt att höra om era svårigheter - jag har känt mig så ensam i min lathet. Då är det normalt då?
Jag går och badar.

Anonym sa...

Bada bör man annars dör man.
/Pia