Hej!
Här kommer godaste chokladkolareceptet!
Vi hittade på det någon gång på 80-talet och har kokat just denna kolan varje jul sedan dess.
3 dl vispgrädde
2 dl sirap
4 dl strösocker
1 dl kakao
Koka och rör, koka och rör - länge!
När smeten tjocknar - droppa lite i en skål kallt vatten. Går det att rulla en kula?
Då är det klart.
Lyft grytan av plattan och rör ner:
50 gram smör
75-100 gram choklad av valfri smak, sort och kakaohalt
Rör ordentligt!
Häll på smörpappersklädd plåt.
Kallna.
Ät upp.
(fastnar INTE i tänderna)
Jessika Berglund
5 kommentarer:
Jag gillar att ingredienserna häller i sig själva. Praktiskt. Hur får man dem att göra det?
Och så gillar jag teckningarna. Undrar om den lilla katten får nån kola?
Det där låter gott. Jag brukar inte göra eget godis men nu blev jag sugen. Och att kolan inte fastnar i tänderna är ett stort plus för de gamla plomberna...
Mums!
Klart katten får kola!
Om den vill alltså...
Ingredienserna gör så där för de är vana. De VET att om de bara hoppar ner i järngrytan så får de kokas till kola. Det är därför jag annars brukar förvara dem i stängda skåp, typ kylskåp.
För hur gott det än är så vill jag inte äta bara kola...
Hm, jag skulle gärna vilja ha ett helt kök som funkade så, med självhällande ingredienser och kryddor och ivriga kastruller så att alltihopa måste stängas in för att matlagning inte skulle bli ett faktum...
Skicka en kommentar